fbpx

Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco, în arest pentru încă 25 de zile

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) arestul în privința directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a fost prelungit cu încă 25 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum o zi, Serghei Demcenco, șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), care se afla în arest preventiv în penitenciarul Pruncul, închisoare cu statut special, ar fi fost transferat și spitalizat într-un spital internațional din Chișinău.

La 6 martie curent, șeful adjunct al ANP a fost plasat din arest în izolator în arest la domiciliu, iar patru zile mai târziu, în urma recursului depus de procurorii PCCOCS, Demcenco a revenit în arest în penitenciar.

Pe 15 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe Serghei Demcenco, adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citește și: foto | În celula „de lux” a lui Filat. Tratament special la penitenciar pentru șeful adjunct al… penitenciarelor, Serghei Demcenco

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button