/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Filip, despre desemnarea lui Grosu la funcția de premier: „Regret că președinta nu a discutat cu noi acest scenariu”

missing
16 martie 2021, ora 18:49

Liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, care l-a înaintat pe Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de premier, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

„A consulta înseamnă a întreba. A cere o părere, un sfat, a se sfătui cu cineva. Partea bună e că am scăpat de un eventual candidat al majorității Dodon-Șor. Cât despre noul candidat, nu am înțeles încă dacă de data aceasta vorbim de un guvern pe bune sau și acum ni se va cere să nu-l votăm. Nici nu vreau să iau în calcul posibilitatea că noul candidat va cere din nou zero voturi, pentru că țara nu va supraviețui fără un guvern funcțional. Doamna președinte trebuie să fie sinceră cu cetățenii și să le spună clar încotro se îndreaptă și ce îi așteaptă. Nu e loc de jocuri politice în timp de pandemie”, a adăugat Pavel Filip.

În context, președintele PD a menționat că „acum, analizând lucrurile dintr-o parte, se pare că deal-ul, înțelegerea între Maia Sandu și Igor Dodon (despre care deja tot mai mulți vorbesc) a fost făcută din timp: s-au înțeles să meargă la anticipate. Dar nu oricum: ci fără să-și asume responsabilitate pentru oamenii care mor în fiecare zi! Ei încearcă să fugă de răspundere, dar tot ei vor fi responsabili de fiecare om pe care îl vom pierde în următoarele zile din cauza jocurilor politice. Personal sunt profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ascunse și spectacolul pus în scenă azi, în timp ce țara arde, iar oamenii mor”, a punctat Filip.

Precizăm că Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu după ce s-au încheiat consultările de astăzi, 16 martie cu fracțiunile parlamentare, la care au participat și reprezentanții PD.

Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Ultima oră. Președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram