‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Estimările MARS pentru recolta 2021

Piața mondială agricolă: Estimările MARS pentru recolta 2021

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața culturilor agricole

În Franța, există o încetinire a activității de tranzacționare pe piața fizică. Cerealele de origine franceză se confruntă cu o concurență dură din Europa de Est, așa cum se poate vedea în ultima licitație GASC în care s-a optat pentru originea românească.

Prețurile porumbului se modifică ușor, deoarece comercianții sunt în așteptarea semănatului în emisfera nordică. Potențialul din America de Sud este pus la îndoială din cauza întârzierii campaniei de semănat.

Pe arena internațională, Taiwan a anunțat o licitație pentru 65.000 de tone de porumb. Afacerile continuă să fie puțin active.

Serviciul european de monitorizare a recoltei MARS estimează randamentul grâului moale în UE la 5,89 t/ha față de 5,7 t/ha anul trecut sau cu 3,5% mai mult decât media pe 5 ani.

Această prognoză este asociată cu condiții actuale favorabile pentru creșterea culturilor de toamnă. O estimare similară a fost publicată pentru orz, al cărui randament mediu în UE este estimat la 4,7% peste media de cinci ani. Randamentul semințelor de rapiță ar trebui, de asemenea, să crească la 3,26 t/ha.

‹ adv ›

De la începutul anului de comercializare, exporturile europene de grâu au atins 18,67 milioane tone față de 23,58 milioane tone anul trecut. Importurile de rapiță s-au ridicat la 4,76 milioane tone față de 4,63 milioane tone anul trecut.

După canola, prețurile pentru rapiță pentru contractele actuale continuă să crească. Prețurile pentru următoarea recoltă rămân stabile.

Dolarul rămâne stabil față de euro la aproximativ 1,1940. Cursul de schimb al rublei s-a modificat la 72,85 față de dolar. Prețurile petrolului au scăzut la 64,90 dolari pe baril.

‹ adv ›

Piața agricolă a regiunii Mării Negre

Taxele de export pentru orzul și porumbul rus au intrat ieri în vigoare. Această taxă este de 25 și, respectiv, 10 euro/t pentru fiecare produs.

Este puțin probabil ca o astfel de mișcare să susțină exporturile țării, care sunt în prezent la un nivel deosebit de scăzut. Astfel, în ultima săptămână, au fost expediate 218 mii tone de cereale – acesta este cel mai scăzut nivel de activitate până acum de la sfârșitul lunii iulie.

În total, au fost exportate 45 de mii de tone de grâu (cu o taxă de 50 euro/t), 115 mii de tone de orz și 57 de mii de tone de porumb. Aceste rate sunt în contrast puternic cu volumele săptămânale de peste 1 milion de tone pe care Rusia le-a exportat de la începutul toamnei.

Piața agricolă din SUA

În această săptămână, vânzările la export în SUA au totalizat 518.789 tone de soia, 683.492 tone de grâu și 2.203.962 tone de porumb. Aceste cifre sunt în concordanță cu așteptările pentru soia, puțin mai mult decât s-a așteptat la grâu și peste așteptări pentru porumb.

Evaluarea stării grâului „bună până la excelentă” în Kansas a crescut la 38% de la 36% din săptămâna trecută. Ploile favorabile au fost înregistrate în weekend.

Activitatea de prelucrare a soiei a scăzut la un minim din ultimele 17 luni săptămâna trecută, în principal din cauza marjelor mai mici de procesare.

În prezent, atenția comercianților este îndreptată către planul privind semănatul culturilor, care va fi publicat pe 31 martie. În prezent, consensul este de aproximativ 90 de milioane de acri de soia și 92 de milioane de acri de porumb.

Fondurile au fost ieri cumpărători de 17.500 loturi de porumb, 3.750 loturi de soia și 4.750 loturi de grâu.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›