/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Republica Moldova a devenit, astăzi, mai săracă. Nicolae Dabija a fost petrecut pe ultimul drum

missing
15 martie 2021, ora 22:46

Republica Moldova a devenit, astăzi, mai săracă. Scriitorul Nicolae Dabija a fost petrecut pe ultimul drum de către rude, prieteni, cititori și oameni de cultură. Slujba religioasă a fost oficiată la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Capitală, iar ulterior, cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Central din strada Armenească, unde a fost organizată o ceremeonie de comemorare. Maestrul a fost înmormântat cu onoruri militare

Zeci de oameni s-au adunat, în fața Catedralei Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe scriitorul Nicolae Dabija.

La înmormântarea scriitorului au venit și mulți liceeni, care spun că au citit opera lui Nicolae Dabija.

Și câțiva politicieni au venit să-i aducă scriitorului un ultim omagiu și jerbe de flori.

După slujba de pomenire, oficiată la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla, cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Iar la intrarea în cimitir, cortegiul a fost întâmpinat de orchestră și primministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Deși la evebiment au participat zeci de oameni, normele epidemiologice au fost respectate. Toți oamenii purtau măști, iar o echipă de voluntari de la primărie avea grijă ca aceștia să-și dezinfecteze mâinile.

La început, oamenii au ținut un moment de reculegere.

Mai apoi, a început ceremonia de comemorare a scriitorului.

Tot aici i-am întâlnit și pe colegii lui Nicolae Dabija, de la redacția revistei Literatura și Arta, care ne-au spus că ei nu-și imaginează, cum vor activa fără acesta.

Scriitorul Nicolae Dabija a fost înmormântat cu onoruri militare.

Tot astăzi, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li s-a recomandat să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive în masă.

Nicolae Dabija a fost scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei. Acesta a ocupat și fotoliul de deputat, în primul Parlament al Republicii Moldova.

A fost și laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Republicii, dar și autorul a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică. Maestrul s-a stins la vârsta de 72 de ani, după ce a fost infectat cu Covid-19 și internat la Spitalul de Urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram