Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Ion Ceban: „În Chișinău avem cea mai alarmantă situație epidemiologică; Ar fi vorba de tulpina britanică”

Primarul capitalei Ion Ceban anunță că situația privind infecția cu covid-19 în municipiul Chișinău este una extrem de alarmantă. Totodată, primarul informează că numeroși angajați ai primăriei sunt infectați cu coronavirus, iar întruna din direcțiile instituției mai mult de jumătate din lucrători sunt infectați.

„În primăria Chișinău avem foarte multe cazuri, sunt și cazuri complicate. Avem situații când într-o direcție sunt bolnavi mai mult de jumătate din angajați. Iată de ce am decis ca oamenii să lucreze mai mult de acasă, după posibilitate. În primărie la fel accesul este restricționat.Toate ședințele vor trece online, de planificare, dezbateri, discuții, Biroul permanent al primăriei, vom vedea cum facem cu ședința CMC” a scris Ceban pe Facebook.

Primarul capitalei a mai declarat că în municipiul Chișinău este cea mai alarmantă situație epidemiologică privind noul coronavirus, în capitală fiind înregistrate peste 85.000 de cazuri de infectări și circa 1300 de decese.

„ Actualmente în mun. Chișinău avem cea mai alarmantă situație epidemiologică. Medicii spun că ar fi vorba de tulpina britanică sau chiar națională-moldovenescă”, a mai afirmat Ion Ceban.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății au declarat că vor reveni în scurt timp cu un comunicat de presă referitor la declarațiile primarului capitalei.

În prezent în instituțiile spitalicești din capitală sunt 1665 de paturi destinate persoanelor infectate cu coronavirus, dintre care 1454 sunt deja ocupate de pacienții internați. Costul unui caz tratat variază de la 24 000 de lei, la pacienții cu stare de gravitate medie, la peste 74 000 de lei la pacienții cu stare de sănătate gravă, a mai precizat Ion Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: