image
Sursa foto: Facebook/I.Dodon

Dodon continuă să-și dea osteneala pentru Sputnik V; Ce a discutat cu ambasadorul rus la Chișinău

Liderul PSRM Igor Dodon a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia a abordat, din nou, subiectul aducerii vaccinului rusesc Sputnik V în Republica Moldova.

„În mod separat, am vorbit despre decizia Guvernului Republicii Moldova de a aloca mijloace financiare pentru achiziția vaccinurilor împotriva coronavirusului, printre care trebuie să fie și vaccinul rusesc Sputnik-V, deoarece locuitorii Moldovei îl așteaptă demult”, a anunțat Dodon pe Facebook.

Totodată, liderul PSRM spune că, în cadrul întrevederii cu ambasadorul rus, a subliniat „necesitatea urgentării tuturor procedurilor formale pentru inițierea vaccinării populației”.

Precizăm că, săptămâna trecută, Parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege care prevede procedura de procurare a vaccinurilor anti-Covid 19, cu derogare de la prevederile legii privind achizițiile publice. Deputați din opoziție au menționat că proiectul ar putea fi făcut anume pentru vaccinul rusesc.

Potrivit proiectului, suma totală preconizată pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin constituie 137 de milioane de lei, bani care vor fi luați din Fondul de rezervă al Guvernului, fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală și mijloacele Ministerului Sănătății.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: