12 parlamentari români din partidul AUR se află la vama Leușeni și cer suspendarea interdicțiilor pentru George Simion

George Simion, alături de alți doisprezece parlamentari români ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) se află în această dimineață, 15 martie, la vama Leușeni, unde cer suspendarea interdicției de intrare pe teritoriul R. Moldova colegului lor de partid cu scopul de a ajunge la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

Foto:

„Suntem în vama Leușeni, suntem 12 parlamentari, aici, din Parlamentul României. Cerem suspendare aplicării interdicției în cazul meu. Într-un mod similar am avut o interdicție în 2015 când nici măcar nu eram demnitar al statului român. Atunci s-a putut interveni ca de pe o zi pe alta să se suspende aplicarea acestei interdicții pe perioada desfășurării procesului, care nu a ajuns la nicio finalitate, unde nu s-a constatat nicio încălcare din partea. Sperăm și în această dimineață să ni se permită accesul, ca să nu recurgem la alte forme de protest. Sperăm să ajung și eu la înmormântarea maestrului Nicolae Dabija. Nu vrem să iscăm alte discuții și alte probleme.

Cerem autorităților române să ne apere interesele. Nu cerem nicio încălcare de la lege nici doamnei Maia Sandu, nici MAI, ci doar să înțeleagă în prisma relațiilor privilegiate pe care România le are cu R. Moldova că aceasta situație nu este una normală, suntem demnitari ai statului român și ne dorim un viitor comun România – Moldova”, a declarat Simon într-un live făcut pe pagina lui Facebook.

Amintim că George Simion, copreședintele AUR, a provocat duminică un incident la granița cu Republica Moldova, după ce nu a fost lăsat să treacă, el având interdicție de intrare pe teritoriul statului vecin până în 2023. George Simion a făcut apel la pașaportul său diplomatic de parlamentar și a cerut intervenția Ministerului de Externe.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani, până în 2023. 



Pub