Ceban, despre tinerii prinși într-un club de noapte: „Nu vreau să fie amendată o mătușă care vinde pătrunjel și să avem flăcăi și fetițe cu Jeepuri care ignoră orice recomandare”

Primarul capitalei, Ion Ceban, cere monitorizarea activității tuturor cluburilor și localurilor care nu respectă măsurile impuse de CNESP și aplicarea amenzilor dure, inclusiv retragerea dreptului de activitate. Deși Ceban susține că oamenii legii își fac treaba, acesta „speră să nu existe duble standarte”. „Nu vreau să fie amendată pe de o parte o mătușă care vinde pătrunjel și cealaltă parte să avem flăcăi și fetițe cu Jeepuri mega pompoase care ignoră în totalitate orice recomandare”, a comentat Ceban, în cadrul ședinței Primăriei.

Foto:

„Am interzis repetat activitatea cluburilor de noapte și unităților de agrement, dar acestea activează spre mare regret în continuare. Ați văzut dezmățul din unele cluburi de noapte, cred că amenzile trebuie să fie net mai dure. Acolo unde nu există decizii pe partea de Comisie Națională și nu se respectă trebuia să intervină organele de drept fără cruțare indiferent de situație.


Sper că și poliția își va face treabă. Am văzut foarte multe procese verbale. Îmi pare rău că atunci când poliția își face treaba, se găsesc unii care îi ia peste picior. Dacă îi luați peste picior în condițiile în care ei realizează activitățile în conformitate  cu instrucțiunile nu știu dacă putem să cerem mai mult.


Rog maximă concentrație la monitorizarea activităților acestor localuri și să fie aplicate amenzile corespunzătoare, inclusiv retragerea dreptului de activitate. Sper să nu avem standarte duble  cum au mai fost. Nu vreau și cred că nici dumneavoastră nu doriți să fie amendată pe de o parte o mătușă care vinde pătrunjel  și cealaltă parte să avem flăcăi și fetițe cu Jeepuri mega pompoase care ignoră în totalitate orice recomandare și fiind încă în stare de.. să își bată joc de poliție și autorități”, a menționat Ceban.


Mai mulți petrecăreți au fost surprinși de oamenii legii, într-un club din capitală, asta deși potrivit hotărârii CNESP, acestea nu trebuie să activeze. Unii tinerii s-au arătat vizibil stânjeniți de situație, și-au acoperit fețele când au văzut că sunt filmați, iar alții nu au ezitat să se dea în spectacol.


Activitatea cluburilor de noapte este restricționată prin Hotărârea nr. 45 a CNESP din 15 februarie 2021. Potrivit art. 76, alin.1 din Codul Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 lei.


Pub