Elevii revin mâine la școală: Care e situația Covid-19 în Chișinău

Începând de mâine va fi reluat procesul de învățământ pentru clasele primare din municipiul Chișinău, cu prezența elevilor în școli. La moment 217 de elevi sunt infectați cu Covid-19, iar peste 1000 de elevi se află în autoizolare, potrivit datelor prezentate astăzi în cadrul ședinței Primăriei de către Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport.

Foto:

Începând cu ziua de mâine se reia procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică, privind prevenirea și răspândirea virusului Covid-19 și a modelelor aprobate de către Ministerul Educației.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, numărul cazurilor noi de îmbolnăviri în instituțiile municipale de învățământ este în scădere. „La data de 11 martie, în rândul elevilor bolnavi avem 217 comparativ cu 283 în săptămâna anterioară, inclusiv cazuri noi - 96. În autoizolare avem 1381 elevi. 180 cadre didactice, inclusiv -52 de cazuri noi. În autoizolare se află 41 de cadre didactice”, a declarat oficialul.

De asemenea, începând de mâine se reia activitatea extrașcolară cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi per grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind răspândirea Covid-19. La fel se reia activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău.

Autor: Anastasia Florea (stagiară)


Pub