(doc) Scandalul diplomelor false: O comisie specială, creată pentru a investiga diploma de masterat a Alei Nemerenco

Legalitatea eliberării diplomei de master pe numele Alei Nemerenco va constitui obiect de investigație suplimentară din partea unui Grup special de lucru, creat din reprezentanți ai ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Foto:

Informația a fost confirmată de către Tatiana Zatîc, ministra interimară a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca urmare a interpelării deputatei PSRM, Alla Darovannaia.

Aceștia au recomandat și elaborarea unui nou Regulament de organizare și desfășurare a activității Școlii de Management în Sănătate Publică. 

Amintim că la începutul lunii februarie 2021, un grup de deputați socialiști au declarat într-un briefing de presă că consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, deține diploma de studii de masterat ilegal, întrucât pe vremea când era studentă, aceasta nu a frecventat cursurile. Ulterior, Ala Nemerenco a explicat că ea, împreună cu alți câțiva studenți au primit diplomele de masterat cu titlu de excepție.

Totodată, șase lucrători medicali au scris o declarație comună prin care le-a solicitat deputaților socialiști scuze publice pentru denigrarea imaginii, onoarei și demnității.

Mai mult, la data de 5 februarie, consiliera pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra deputaților socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia și Nichita Țurcanu.


Pub