Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Sandu, întrevedere cu procurorul…

Președinta Sandu, întrevedere cu procurorul general: Am propus implicarea unui institut european să participe la recuperarea activelor pierdute de R. Moldova în urma schemelor de corupție și delapidare

Președinta R. Moldova Maia Sandu a avut astăzi, 15 martie, o nouă întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo. Șefa statului anunță că i-a propus lui Stoianoglo să accepte posibilitatea implicării unui institut european specializat care să ofere suport pentru recuperarea activelor pierdute de R. Moldova în urma schemelor de corupție și delapidare.

Potrivit Maiei Sandu, instituția respectiva și-a exprimat disponibilitatea să ajute R. Moldova, dacă va exista o astfel de cerere din partea Procuraturii Generale.

„Am repetat disponibilitatea Președinției de a atrage resurse externe pentru a ajuta Republica Moldova să investigheze dosarele mari de corupție și fraudă bancară. I-am propus să accepte posibilitatea implicării unui institut european specializat care să ofere suport pentru recuperarea activelor pierdute de țara noastră în urma schemelor de corupție și delapidare. Instituția respectiva și-a exprimat disponibilitatea să ajute țara noastră, dacă va exista o astfel de cerere din partea Procuraturii. Voi continua să conving partenerii internaționali să ne ofere ajutor în investigarea crimelor financiare și întoarcerea banilor în țară”, susține președinta R. Moldova.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a avut și la 22 februarie, o întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo. Potrivit reprezentanților Preșidenției, Maia Sandu a abordat atunci în discuții viziunea sa asupra reformei justiției și a accentuat așteptările pe care le au cetățenii față de instituția procuraturii.