Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 14 800 de persoane…

Peste 14 800 de persoane au fost vaccinate până acum împotriva COVID-19 în R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până astăzi, 15 martie, au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 14 814 de persoane. Dintre acestea, 2060 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Potrivit MSMPS, 334 de persoane au avut reacții adverse ușoare.

La 10 martie specialiștii în sănătate au anunțat că printe persoanele care au reacții adverse se încadrează în categoria celor ușoare și medii: febră, cefalee, dureri musculare și articulare. Toate reacțiile adverse au apărut în primele 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut în cel mult două zile.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat lotul de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Începând cu săptămâna trecută au început să fie vaccinați și alți lucrători medicali, nu doar cei din secțiile de reanimare, Terapie Intensivă și secțiile cu profil COVID-19.

Totodată, la sfârșitul lunii martie, în R. Moldova urmează să ajungă două loturi de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer/BioNTech. Declarațiile au fost făcute ieri în cadrul unei conferințe de presă, de către profesorul universitar, coordonatoare a grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 Ninel Revenco.