12:14:43 23.04.2024
Stiri

Ion Ceban recunoaște că Primăria Chișinău este bântuită de CORONAVIRUS. „În unele direcții, peste jumătate dintre angajați sunt BOLNAVI. R. Moldova este în valul al treilea și posibil avem și o tulpină moldovenească”

Actualitate 15.03.2021 10:25 Vizualizări1650 Autor: Ziarul National
Ion Ceban recunoaște că Primăria Chișinău este bântuită de CORONAVIRUS. „În unele direcții, peste jumătate dintre angajați sunt BOLNAVI. R. Moldova este în valul al treilea și posibil avem și o tulpină moldovenească” ionceban.md


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, recunoaște că Primăria Chișinău este bântuită de noul coronavirus, iar în acest sens a semnat o dispoziție ca angajații instituției să lucreze de acasă. Totodată, toate ședințele planificate vor avea loc în regim online, a declarat edilul astăzi, în cadrul ședinței tradiționale de luni.

Citește și: Consiliul Suprem de Securitate recomandă instituirea STĂRII DE URGENȚĂ: „Prognozele sunt SUMBRE. Guvernul să elaboreze lista RESTRICȚIILOR în următoarele trei zile”

„Situația nu e deloc ușoară. În Primăria Chișinău avem foarte multe cazuri. Sunt situații în care în unele direcții peste jumătate dintre angajați sunt bolnavi. Efectivul este infectat și, de astăzi, am decis ca oamenii să lucreze de acasă. Vor lucra de la birouri când va fi necesar. De asemenea, în primărie va fi restricționat în totalitate accesul. Toate ședințele vor fi trecute pe online”, a precizat Ceban.

Citește și: Primarul Ceban NU este de acord cu lockdown-ul și REPETĂ ceea ce a ORDONAT Dodon: „Elevii de clasă 1 - 4 ar trebui să revină la lecții, dar nu online”

Sursa citată a mai adăugat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat autoritățile municipale despre prezența noii tulpini britanice, care este mult mai periculoasă.

Citește și: DOC // Chișinăul IGNORĂ recomandările formulate de CSS și Maia Sandu. Piața Centrală rămâne DESCHISĂ și niciun fel de „lockdown” în capitală

„Avem confirmare de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini britanice de coronavirus, fapt care explică virulența sporită a virusului. Specialiștii ne spun că R. Moldova este în valul al treilea de pandemie. Europa centrală și de est sunt extrem de afectate de acest val, iar țara vecină - Ucraina - este în top trei țări după incidență. Cu siguranță și R. Moldova este în top și posibil avem deja și o tulpină națională moldovenească”, a adăugat Ion Ceban.

Menționăm că, sâmbătă, primarul Ion Ceban nu agrea recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, prezidat de Maia Sandu, privind instituirea unui resticții radicale pentru o perioadă de două săptămâni cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.

„Dacă ar exista scenariul unui lockdown în Republica Moldova, atunci trebuie să fie gândit clar cum să fie corelat în diverse activități economice, sociale, astfel ca să existe un mecanism compensator pentru oameni. Despre acest lucru am vorbit astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate. De exemplu, dacă se închid activitățile economice, HORECA, piețele sau alți agenți economici, ar trebui să existe un mecanism compensator. Altfel oamenii nu vor face față. Totodată, aceste scenarii trebuie să colereze cu capacitatea de răspuns a sistemului de sănătate”, scria Ceban pe Facebook pe 13 martie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md