09:23:52 25.04.2024
Stiri

Igor Dodon se OPUNE restricțiilor și o numește pe Maia Sandu – „președintele lockdown”: „Închiderea piețelor și centrelor comerciale ar conduce la consecințe și mai grave”

Actualitate 15.03.2021 11:27 Vizualizări3704 Autor: Ziarul National
Igor Dodon se OPUNE restricțiilor și o numește pe Maia Sandu – „președintele lockdown”: „Închiderea piețelor și centrelor comerciale ar conduce la consecințe și mai grave”


Socialistul Igor Dodon se opune închiderii piețelor și centrelor comerciale, deși specialiștii din domeniul sănătății atenționează că acestea sunt adevărate focare de răspândire a coronavirusului. Astfel, Dodon consideră că Maia Sandu ar face „o mare greșeală” că insistă pe instituirea unor restricții dure (lockdown) pentru următoarele două săptămâni.

„Am prezidat ședința săptămânală de planificare cu colegii din PSRM. Am reiterat gravitatea situației în toate domeniile și am subliniat inadmisibilitatea blocării tuturor proceselor economice și instituționale pe care le propune președintele lockdown, Maia Sandu. Or, instituirea unui lockdown total cu blocarea tuturor activităților economice, închiderea piețelor și centrelor comerciale, ar conduce la consecințe și mai grave sociale și economice, nu ține cont de opinia cetățenilor și este contraproductivă, mai ales în preajma campaniei agricole de primăvară”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește și: Consiliul Suprem de Securitate recomandă instituirea STĂRII DE URGENȚĂ: „Prognozele sunt SUMBRE. Guvernul să elaboreze lista RESTRICȚIILOR în următoarele trei zile”

Dodon spune că PSRM a „stabilit necesitatea elaborării unui plan de acțiuni concrete, care vor conduce la ameliorarea situației din țară și evitarea unui haos pe plan social și economic”.

„Am reiterat disponibilitatea fracțiunii parlamentare PSRM de a acorda tot sprijinul necesar în vederea depășirii situației de criză. De asemenea, am discutat despre necesitatea elaborării unui proiect de lege din partea fracțiunii PSRM cu privire la trecerea la cea de-a treia etapă de majorare a salariilor pentru cadrele medicale, cu 40 la sută. De asemenea, am stabilit că vom continua eforturile în vederea formării unui guvern funcțional, care să poată cu adevărat stabiliza și scoate țara din criză, să asigure vaccinarea cât mai completă și rapidă a cetățenilor”, a mai spus Dodon.

Spre deosebire de situația de acum un an, când în R. Moldova erau înregistrate primele cazuri de COVID-19, iar Igor Dodon era șef al statului, acesta susținea măsurile dure care au blocat timp de două luni majoritatea activităților în R. Moldova, cu excepția activității alimentarelor și farmaciilor. Dodon prefera să facă declarații aproape zilnice din fruntea „celulei de criză” instituită atunci, explicând de ce era necesar lockdownul instituit.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md