06:20:35 19.04.2024
Stiri

Analist politic de la București: Deputatul român George Simion, declarat INDEZIRABIL pe Teritoriul R. Moldova, încerca să provoace spiritele la Chișinău. Ce vrea Simion?

Actualitate 15.03.2021 13:12 Vizualizări986 Autor: Ziarul National
Analist politic de la București: Deputatul român George Simion, declarat INDEZIRABIL pe Teritoriul R. Moldova, încerca să provoace spiritele la Chișinău. Ce vrea Simion?


Deputatului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, i s-a spus că nu va fi lăsat să ajungă la Chișinău din cauza că a fost declarat indezirabil în anul 2018, dar cu toate acestea s-a prezentat la frontiera moldo-română, însoțit de alți 11 colegi de-ai săi deputați și senatori. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic de la București, Cristian Hrițuc. În opinia acestuia, Simion ar fi avut alte intenții decât să ajungă la funerariile scriitorului Nicolae Dabija.

„Maia Sandu îi răspunde lui Simion. Din comunicarea Președinției aflăm că pe 17 februarie 2021 i s-a transmis încă o dată că nu poate intra în R Moldova. Asta în caz că era amnezic și uitase că are interdicție. Simion și-a chemat astăzi și niște parlamentari în vamă să îl sprijine.

Citește și: Președinția R. Moldova, despre INTERDICȚIA deputatului român, George Simion, de a intra pe teritoriul republicii: „Singura soluție legală de anulare a deciziei Biroului de Migrație și Azil este procedura de judecată”

Contextul în R. Moldova, acum când liderul AUR face acest joc, este următorul:

- criză guvernamentală. R Moldova nu are guvern funcțional.

- criză politică. Maia Sandu vrea alegeri anticipate, iar majoritatea parlamentară PSRM-Șor se opune.

- criza pandemiei e la apogeu. Situația e mult mai gravă ca în România, nu există resursele necesare în sistemul medical pentru a face față.

- există un nou conflict: Președinția recomandă lockdown, iar majoritatea parlamentarăse opune.

- forțele unioniste sunt în continuare sub pragul electoral, la cel mai mic scor din istorie.

Ce vrea Simion? O preluare a curentului unionist din R Moldova. O campanie de imagine pentru România să țină reflectorul pe partidul său după ce Șosoacă a plecat”, a precizat Hrițuc într-o postare pe Facebook.

Acesta amintește evenimentele din 2018, atunci când George Simion a fost declarat indezirabil pe teritoriul R. Moldova.

„În momentul în care a fost declarat indezirabil pe teritoriul R. Moldova și escortat la graniță, Simion a jucat și un teatru de zile mari. A postat pe Facebook un material filmat, în care a spus că a fost bătut de polițiștii moldoveni. Poliția Română a dat un punct de vedere atunci prin care a afirmat ca liderul AUR nu a cerut îngrijiri medicale și nici nu a făcut vreo plângere. Urmărind „specificul” acțiunilor lui Simion, putem observa că după „proteste” urmează etapa victimizării, când acesta se plânge că este agresat. Așa a fost și în R Moldova, la București, când a provocat jandarmii, dar și în cazul cimitirului maghiar. Sper că acum să se rezume doar la proteste și să ne scutească de episodul bătăii”, a conchis Hrițuc.

De menționat că Președinția R. Moldova a declarat că nu poate să-l ajute pe deputatul român George Simion să ajungă la Chișinău, deoarece instituția nu are atribuții ce țin de soluționarea unor astfel de cazuri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md