10:30:25 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu organizează CONSULTĂRI cu fracțiunile parlamentare „referitor la situația politică” din R. Moldova

Actualitate 15.03.2021 14:05 Vizualizări2401 Autor: Ziarul National
Maia Sandu organizează CONSULTĂRI cu fracțiunile parlamentare „referitor la situația politică” din R. Moldova


Președintele Maia Sandu invită marți, 16 martie, fracțiunile parlamentare la consultări, după ce liderii acestora au solicitat șefului statului demararea unui dialog pentru depășirea blocajului politic în care s-a pomenit R. Moldova. Printre soluțiile propuse de toate fracțiunile parlamentare, cu excepția Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se numără învestirea unui guvern plenipotențiar, care să gestioneze pandemia, dar și criza economică.

„Președintele R. Moldova, Maia Sandu, va avea mâine, 16 martie, consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică curentă, în ordinea care urmează:

Citește și: Pavel Filip îi cere Maiei Sandu să demareze de URGENȚĂ consultări, altfel va deveni „sursa blocajului”: „Soluțiile de ieșire din criză nu sunt anticipatele sau referendumul, ci alegeri anticipate sau un GUVERN”

09.00 - Partidul ȘOR

10.00 - „Pro Moldova”

11.00 - Partidul Democrat din Moldova

13.00 - Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

14.00 - Partidul Acțiune și Solidaritate

Citește și: Dodon a GĂSIT 67 de voturi în Parlament pentru SUSPENDAREA Maiei Sandu: „Inițiativa va veni de la cei de dreapta, care au votat pentru ea, iar noi o vom susține. Dacă va fi ÎNVESTIT anul acesta guvernul, atunci anticipate NU vor fi”

15.00 - Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, se arată în comunicatul Președinției.

Citește și: Socialiștii afirmă că majoritatea parlamentară ar avea astăzi mai mult de 54 de deputați și îi cer Maiei Sandu să reia discuțiile cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier: „Pot să fie câteva candidaturi”

După consultări, șeful statului va anunțat deciziile pe care intenționează să le ia.

Citește și: Andrei Năstase îi cere Maiei Sandu să reia IMEDIAT dialogul politic cu partidele proeuropene: „Un executiv proeuropean anticriză este unica SOLUȚIE și garanția neadmiterii guvernării alianței Șor-Dodon”

Anterior, Maia Sandu a declarat că nu va mai înainta niciun candidat la funcția de premier și va aștepta ziua de 23 martie, atunci când expiră trei luni de la demisia Guvernului Chicu pentru a putea fi dizolvat Parlamentul și declanșate alegerile parlamentare anticipate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md