În Moldova ar putea fi livrat vaccinul american „Johnson & Johnson”. Maia Sandu a discutat cu compania producătoare

maiasa

Maia Sandu a purtat astăzi, 15 martie, o discuție cu reprezentanții „Janssen Pharmaceutica”, companie deținută de „Johnson & Johnson”, al cărei vaccin împotriva Covid-19 este aprobat și utilizat în SUA. Președinta țării a discutat posibilitatea livrării acestui vaccin și în Republica Moldova.

„Acum câteva zile, acest vaccin a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente și omologat de OMS. Le-am vorbit despre situația pandemică din Republica Moldova și despre eforturile făcute pentru a asigura țara cu vaccin. Am examinat posibilitatea ca și cetățenii noștri să beneficieze de acest preparat – fie prin platforma COVAX, fie direct. Vom continua să discutăm cu partenerii noștri și cu companiile producătoare pentru a asigura accesul cetățenilor moldoveni la vaccin de mai multe tipuri”, a menționat Sandu.

Amintim că în Moldova deja au ajuns două loturi de vaccinuri AstraZeneca. Unul a fost donat de România, iar altul a fost donat prin platforma COVAX.

Totodată guvernul în exercițiu a alocat 60 de milioane de lei pentru a procura vaccinuri.

Maia Sandu a mai discutat anterior și cu Sinan Atlig, președintele regional Pfizer. În urma discuției au convenit că acest tip de vaccin va ajunge în Moldova în a doua jumătate a lunii martie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente