fbpx

doc | Raionul Ocnița, aprope în întregime sub „cod roșu”. Situația epidemiologică complicată în 28 de localități

28 de localități din raionul Ocnița se află sub „cod roșu” epidemiologic, iar starea de urgență în sănătate publică în acest raion a fost prelungită până la 15 aprilie curent. O decizie în acest sens a fost luată luni, 15 martie, de Comisia Teritorială de Sănătate Publică Ocnița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Situația este mai gravă decât acum șase zile, când numărul localităților aflate sub „cod roșu” era de 14.

Hotărârea CTESP Ocnița impune izolarea la domiciliu și restricționează deplasarea populației, excepție fiind deplsările de serviciu, pentru asigurarea cu medicamente, cu produse alimentare sau pentru acordarea îngrijirii medicale.

Totodată, se interzic adunările în masă, inclusiv de natura activitătilor culturale, artistice, sportive sau de divertisment, aflarea în spatiile publice a persoanelor cu vârsta peste 63 de ani, a grupurilor mai mari de trei persoane, cu exceptia membrilor unei familii.

Întrunirile cu caracter religios, serviciile divine sau alte manifestatii religioase în incinta lăcaşurilor din localitătile cu grad de alertă cod roşu sunt interzise, cu exceptia serviciilor legate de înmormântare, botez, cununie, cu prezenta în interiond lăcașului a nu mai mult de 10 persoane. Totodată, serviciile divine nu vor fi însoțite de ritualuri religioase cu grad sporit de infectare (contact fizic direct între persoane, evitarea atingerii/sărutării obiectelor).

De asemenea, se permite prestarea doar a serviciilor esentiale (vitale) și se interzic vizitele neesentiale la unitătile de interes public (bancă, poştă, etc.) În același timp, în cadrul institutiilor medicale.

Totodată, se permite, din 16 martie, funcționarea condiționată a centrelor comerciale și a piețelor din raionul Ocnița.

Decizia integrală a CTESP Ocnița:

Amintim că o decizie similară a fost luate și de către membrii Comisiei Teritoriale Extraordinare din raionul Hâncești, unde de asemenea, situația este una alarmantă.

Precizăm că situația epidemiologică s-a agravat, în ultima perioadă, în Republica Moldova. Astăzi, 15 martie, a fost doborât recordul de noi decese înregistrate – 39.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button