‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎncepând cu ziua de mâine, producătorii vor putea depune cereri pentru motorină

Începând cu ziua de mâine, producătorii vor putea depune cereri pentru motorină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții MADRM pentru Agrobiznes începând cu ziua de mâine producătorii vor putea depune actele pentru a solicita motorina oferită de către Guvernul României.

„Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat agricultorilor afectați de seceta din anul 2020 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial. Astfel, începând cu ziua de mâine fermierii se pot apropia cu pachetul de documente în vederea calculării cuantumului de motorină eligibilă fiecărui fermier. Ulterior, listele vor fi examinate de minister, apoi comisia va înainta listele către Agenția de rezerve materiale care va repartiza motorina”, a menționat pentru Agrobiznes Vasile Șarban.

Mai multe detalii despre modul de repartizare găsiți pe acest link.

Modul de calculare a ajutorului pentru secetă

Ajutorul material sub formă de motorină se acordă solicitanților, sub formă de compensație directă la unitatea de suprafață de teren arabil.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului va constitui 21 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Informația despre data limită de depunere a cererilor, inclusiv Lista prealabilă a potențialilor beneficiari de ajutor va fi plasată pe paginile web oficiale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (în continuare AIPA) și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Mărimea ajutorului per ha de teren arabil afectat se calculează de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în baza volumului total de motorină disponibil, raportat la suprafața totală eligibilă, conform dosarelor recepționate și formulei:

‹ adv ›

Ma = Se*Cc

unde:

  • Ma – Mărimea ajutorului;
  • Se – Suprafața eligibilă, per beneficiar, ha;
  • Cc – Cuantumul cantitativ.

Suprafața eligibilă va constitui produsul sumei suprafețelor per fiecare categorie de afectare și coeficientul de categorisire a agentului economic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›