/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Începând de mâine, moldovenii care dețin cetățenie română se pot programa pentru vaccinare în România

14 martie 2021, ora 20:35

Moldovenii care dețin și cetățenie română se pot programa pentru vaccinare împotriva Covid-19 în România. Pentru înscrierea pe platforma online specializată este nevoie de o carte de identitate româneasca, dar și un număr de telefon mobil, valabil în țara vecină. Începând cu 15 martie, în România, începe înscrierea pentru faza a treia de imunizare, care este destinată tuturor categoriilor de vârstă. Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, studenții moldoveni care studiază în România sunt eligibili pentru a fi vaccinați, la această etapă.

Începând cu 15 martie, moldovenii care dețin cetățenie română se vor putea programa pe o platformă online, pentru a se vaccina împotriva noului tip de coronavirus, în România. Procedura este una foarte simplă, doar că există unele nuanțe, susține Ana Guţu, fosta secretară de stat în cadrul Departamentului pentru relaţiile cu Republica Moldova în Guvernul României.

Deci, persoanele care nu dețin un număr de telefon românesc, nu se vor putea programa pentru vaccinare, în România. În acest sens, fosta secretară de Stat, a făcut un apel către autorități, pe pagina sa de Facebook, pentru a facilita accesul la programul de vaccinare pentru persoanele din stânga Prutului, care dețin cetățenia României. Guțu afirmă că imunizarea celor 70 la sută din populația Republicii Moldova va dura foarte mult fără ajutorul României, iar dacă moldovenii care dețin cetățenie română vor refuza să se vaccineze în România virusul se va răspândi și mai tare.

În aceste condiții, cel mai ușor le va fi studenților moldoveni, care învață în România, susține Ana Guțu, deoarece ei se vor putea imuniza fără probleme de acest gen.

Cei care vor fi vaccinați, urmează să primească un document de vaccin, mai spune fosta secretară de Stat, care zice că, personal, s-a programat deja pentru vaccinare, pe data de 15 martie, la București.

Despre modul în care cei cu cetățenie română se pot vaccina în România, a vorbit și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8. Diplomatul a spus că cei care vor merge să se vaccineze, în funcție de etapa în care se vor deplasa, vor trebui: fie să stea în autoizolare, fie să prezinte un test negativ la COVID-19, la intrarea în România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram