Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ George Simion nu a…

VIDEO George Simion nu a fost lăsat să intre în R. Moldova pentru că are interdicție: „Eu nu plec de aici. Rămân în vamă”

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, încearcă să intre pe teritoriul R. Moldova în pofida interdicției de a intra pe teritoriul țării. Acesta susține că vrea să treacă Prutul pentru a-și lua rămas bun de la scriitorul Nicolae Dabija.

George Simion susține că interdicția ce i-a fost aplicată a fost una ilegală și că are dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova în calitate de demnitar român:

„Interdicția care mi-a fost pusă, trebuie scoasă. Eu nu am făcut nicio încălcare de lege. Nu am greșit cu nimic. M-am întors în această vamă de unde am fost izgonit, de unde am fost alungat în august 2018 și după aia în octombrie 2018 și am primit interdicție de a intra în țară, interdicție pe care am contestat-o în instanță. Acum vin ca demnitar al statului român. Sper să fiu lăsat să trec Prutul”, a menționat liderul AUR.

George Simion susține că nu va pleca până nu va fi lăsat să intre în R. Moldova în calitate de deputat al statului român. Acesta a fost însă informat în vamă că are interdicție de a intra în țară până în 2023.

„Nu admit această situație. Rămân în vamă cât timp e nevoie, ca să mi se asigure accesul în R. Moldova”, a replicat George Simion.

La 1 octombrie 2018 după o acțiune de protest unionistă, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani.

George Simion a încercat ulterior să intre pe teritoriul R. Moldova, însă accesul i-a fost interzis. În iulie 2019 mai mulți susținători ai săi au ceru Ministerului Afacerilor Interne să îi scoată interdicția aplicată în 2018, însă Biroul Migrație și Azil declara că decizia poate fi anulată doar în instanța de judecată.