fbpx

Cu peste 20.000 de cazuri active de COVID-19, capitala redeschide centrele de tineret. Se vor putea aduna cel mult 20 de persoane

Centrele de tineret din capitală își reiau activitatea, cu prezență fizică, de marți, 16 martie. Prevederea a fost stipulată în decizia  Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, emisă sâmbătă seara.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, în cadrul acestor instituții se vor putea aduna cel mult 20 de persoane. Ele urmează să respecte toate măsurile ce țin de prevenirea răspândirii COVID-19.

De asemenea, dispoziția reiterează prevederile deciziei Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, care ține de studiile la distanță. În documentul emis sâmbătă se precizează și faptul că masca de protecție trebuie purtată obligatoriu în toate spațiile publice deschise și închise din capitală, dar și în transport.

Precizăm că, de la debutul pandemiei, conform platformei speciale a Ministerului Sănătății, în capitală au contractat COVID-19 peste 89.000 de persoane. Dintre ele, 67.480 s-au tratat, iar 1370 au pierdut lupta cu viața. Așadar, calcule simple indică faptul fă am avea doar în municipiul Chișinău 20.901 cazuri active de boală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button