fbpx

„Sunt puținul semn de prețuire pe care îl putem oferi”. O deputată propune declararea doliului național în ziua înmormântării lui Nicolae Dabija

Deputata democrată și fosta ministră a Culturii Monica Babuc propune decretarea doliului național pe 15 martie – ziua în care scriitorul Nicolae Dabija va fi petrecut pe ultimul drum. Aceasta a lansat și o petiție online pentru susținerea inițiativei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitarea este adresată președintei Maia Sandu, șefei Legislativului Zinaida Greceanîi și premierului interimar Aureliu Ciocoi. Totodată, în document se menționează că la organizarea ceremoniei funerare trebuie respectate strict toate măsurile ce țin de prevenirea noilor cazuri de COVID-19,

„Riscăm să-l petrecem pe Nicolae Dabija în ultimul drum ca niște oameni care nu merită niciun respect! Situația pandemica ne impune niște restricții și trebuie să le respectăm cu strictețe. Dar Garda de onoare, Drapelul de Stat la înmormântare, coborârea drapelelor în bernă în toate localitățile țării sunt absolut necesare și sunt puținul nostru semn de prețuire și pomenire veșnică pe care le putem oferi regretatului Nicolae Dabija”, afirmă deputata.

În dimineața zilei de 14 martie, inițiativa a fost încurajată online de 259 de persoane. Cei care doresc să susțină ideea pot semna petiția aici.

Amintim că, pe 12 martie, în jurul orei 05:00, într-un salon al Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, a încetat să mai bată inima lui Nicolae Dabija. Scriitorul avea 72 de ani și a fost răpus de COVID-19.

Duminică seara, sicriul cu corpul neînsuflețit a lui Dabija va fi adus la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla, iar luni dimineața poetul va fi petrecut pe ultimul drum. Acesta își va găsi somnul de veci la Cimitirul Central Armenesc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

„Cine iubește – nu merită moartea”. ZUGO a selectat 15 citate care ne vor aminti mereu de Nicolae Dabija

Articole asemănătoare

Back to top button