fbpx

Noile restricții au intrat în vigoare în România. A fost limitată cazarea la stațiunile montane

Peste Prut a intrat în vigoare un set noi de măsuri restrictive, introdus în contextul situației epidemiologice. Așadar, dacă până acum persoanele nu se puteau deplasa pe străzi după 23:00, limitarea a fost extinsă, iar ora limită când persoanele se pot afla în afara domiciliului este 22:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Guvernul de la București a elaborat o listă a stațiunile montane care vor accepta clienți doar în proporții de 70% din capacitatea totală de cazare, potrivit Mediafax. De menționat este faptul că autoritățile discutau pe parcursul săptămânii și despre testarea săptămânală la COVID-19 a personalului din instituțiile rezidențiale.

De la măsura care interzice deplasarea pe timp de noapte se pot face excepții dacă persoana vizată are nevoie de ajutor medical, însoțește o persoană care are nevoie de suport, este în tranzit, are motive întemeiate de circulație sau se deplasează în interes de serviciu și poate confirma asta. În lipsa unui document corespunzător, cetățenii vor depune o declarație pe proprie răspundere.

Precizăm că, potrivit Institutului Hopkins, România a înregistrat până pe 14 martie peste 800.000 de cazuri de COVID-19. Mai mult de 21.000 de persoane au fost răpuse de maladie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button