(video) Creează adevărate opere de artă cu ajutorul aței și a cuielor. Cunoaște-o pe Nicoleta Vacaru și pasiunea ei pentru pictură

A început să picteze din fragedă copilărie, iar de atunci a înțeles că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze. Este vorba despre Nicoleta Vacaru, o artistă de la noi, în vârstă de 34 de ani, care uimește prin lucrările sale. Aflați-i povestea din reportajul realizat de UNIMEDIA.

 

Foto:

„Pictez de când eram mică și singură am mers, părinții m-au încurajat, dar singură m-am înscris la școala de pictură, simțeam că asta e ceea ce-mi place mie. Acum folosesc doar două tehnici, aceasta e String Art și deja ulei, acril... dar am încercat până acum mai multe tehnici, am lucrat și cu batic, în cafea, în vin am pictat”, povestește Nicoleta Vacaru.

Tehnica String Art, adică tehnica aței și a cuielor a descoperit-o în 2014, iar prin fiecare lucrare executată a îmbunătățit-o, formându-și astfel propriul stil.

„În 2014 am văzut-o pe internet, doar că erau bătute cuie pe toată placa de lemn și de acolo era scos chipul în evidență. Eu am hotărât că nu vreau să copii, vreau să fiu diferită și am început să schimb această tehnică după stilul meu și încetul cu încetul mi-am cizelat tehnica”, relatează tânăra artistă.

Pictorița a avut parte de multe provocări atunci când a realizat primul tablou în String Art. Însă, toate eforturile au meritat. Lucrarea s-a vândut la o expoziție în Franța.

„Prima lucrare a fost una de încercare, am făcut-o pare-mi-se pe o placă de 0,8x1 m. Destul de mare lucrarea deodată și am desenat schița direct pe placă. A fost o lucrare pe care am făcut-o cu ață de bumbac și se rupea la fiecare învârtitură, pe urmă mi-am dat seama că... eu creionul de pe placă nu pot să-l șterg și iarăși erau probleme”, își amintește Nicoleta.

„Dor degetele foarte tare, chiar se rodeau unghiile până la carne și aveam răni pe degete și credeam că va trebui să fac pauză de o săptămână, două între fiecare lucrare, însă, soțul meu mi-a inventat o chestie mică cu care bag ața între cuie ca să nu-mi rod unghiile și acum sunt foarte fericită”, mai adaugă artista.

În privința timpului de realizare al unui tablou, Nicoleta afirmă că sunt mai mulți factori care dictează în cât timp poate să execute o lucrare. Dacă nimeni nu o deranjează și nu are altă treabă de făcut, atunci într-o săptămână jumătate, două poate să facă lucrarea.

Datorită muncii şi talentului, lucrările pictoriței au ajuns să fie admirate în mai multe țări. Acum lucrează la o colecție de tablouri care urmează să fie expuse într-o galerie din Franța.

 


Pub