Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Consiliului Suprem de…

VIDEO Ședința Consiliului Suprem de Securitate a început: „Ne confruntăm cu o situație sanitară dramatică”

Ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) a început. Principalul subiect de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară. La începutul ședinței, președinta Maia Sandu a declarat că în urma discuțiilor din cadrul acesteia, CSS urmează să vină cu recomandări pentru instituțiile statului care au atribuții de a administra criza sanitară.

Ne confruntăm cu o situație sanitară dramatică, și ne-am propus să discutăm astăzi și să facem recomandări din partea Consiliului Suprem de Securitate pentru instituțiile statului care au atribuții de a administra această criză sanitară. Lucrurile se complică și asta e clar pentru toți”, a declarat președinta Maia Sandu.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare, Ala Nemerenco a scris că „fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău”, referindu-se la decesele provocate de Covid-19. Astfel, consiliera prezidențială afirma că „ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor”, precizând că subiectul va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate care se va desfășura astăzi, 13 martie.