(video) Maia Sandu spune ce decizii au fost luate în cadrul Consiliului Superior de Securitate

Безымянный

Maia Sandu a povestit ce decizii au fost luate în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior de Securitate (CSS).

„Prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem mai multe cazuri și decese decât le avem acum”, a declarat Maia Sandu.

Luând în considerare rapoartele prezentate de autorități în materie de gestionarea pandemiei, CSS vine cu o serie de recomandări către guvern:
# instituirea stării de urgență pe termen de două săptămâni și să pregătească o liste de restricții impuse pentru anumite activități și categorii de persoane, dar și oferirea compensațiilor oamenilor care vor suferi în urma acestor restricții.
# numirea în regim de urgență a Secretarilor de Stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și numirea conducerii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.
# modificarea componenței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ca să includă epidemiologi și medici în componența acesteia.
# activarea Centrului unic de comandă în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, format din reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea crizei.
# accelerarea campaniei de vaccinare și trecerea ei la etapa a II-a și crearea unui registru de programare online a cetățenilor pentru etapa de vaccinare în masă.
# compensarea pierderilor salariaților, patentarilor, altor categorii, cauzate de starea de urgență cu cel puțin 1000 lei pe săptămână.
# elaborarea mecanismului de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu.
# organizarea punctelor de diagnosticare pentru pacienții tratați la domiciliu pentru evaluarea corectă a cazurilor în dinamică.
# extinderea capacității de testare.
# simplificarea procedurilor de înregistrare a statutului de șomer și de aplicare pentru indemnizația de șomaj în termen de 3 zile.
# se recomandă instituțiilor statului să creeze o celulă de comunicare strategică și să combată activ promovarea știrilor false despre pandemie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente