fbpx

Alertă la București: Mai multe containere cu deșeuri radiologice au fost găsite în timpul demolării unei clădiri

Mai multe containere cu uraniu sărăcit au fost depistat în timpul demolării unei clădiri din București. Polițiștii au restricționat accesul în zonă, iar substanța a fost ridicată de specialiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Uraniul sărăcit este un deșeu radiologic care se obține din instalațiile de îmbogǎțire a uraniului natural. În timpul procesului, acesta își pierde cea mai mare parte din radioactivitate, iar ca urmare nu reprezintǎ risc potențial.

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) din România a sesizat Poliția din București despre faptul că pe platforma unei fabrici care a aparținut unei companii ce presta servicii centralelor nucleare s-au găsit 35 de containere cu deșeuri radiologice.

„În cursul zilei de 12 martie, CNCAN a fost sesizat cu privire la existența unui potențial pericol, urmare a demolării unei clădiri de pe platforma fostei fabrici Vulcan, care adăpostea 35 de instalații radiologice industriale conținând uraniu sărăcit”, comunică instituția

O echipă specializată s-a deplasat la fața locului și a constatat degradarea protecției fizice a materialelor nucleare depozitate, informează Digi24. Așadar, s-a solicitat intervenția Poliției, pentru a stabili toate circumstanțele incidentului și a nu admite accesul persoanelor neautorizate în zonă.

Toate containerele au fost scoase și transferate în siguranță într-un spațiu special. Măsurările de la fața locului au stabilit că nivelul de contaminare a zonei nu prezintă pericol radiologic pentru populație.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button