fbpx

live | Ne pregătim de lockdown sau nu? Declarațiile Maiei Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate

Maia Sandu urmează să anunțe soluțiile care au fost găsite sâmbătă, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pentru ca Republica Moldova să facă față unui număr tot mai mare de persoane care contractă COVID-19. La întrunire s-a discutat inclusiv probabilitatea instituirii unui lockdown.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest fapt a anunțat încă vineri seara Ala Nemerenco, consiliera prezidențială în domeniul sănătății. De menționat este faptul că, anterior, și premierul interimar Aureliu Ciocoi vorbea despre o eventuală stare de urgență.

Șefa interimară de la Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc, la fel, susține că avem nevoie de stare de urgență. Declarația a fost făcută săptămâna aceasta, în cadrul unei emisiuni televizate, însă funcționara a ezitat să răspundă când anume ar putea fi instituită carantina, punctând doar că „s-a întâmplat deja ce trebuia să se întâmple” pentru a fi necesare noi restricții.

Pe de altă parte, acum o săptămâna, liderul socialiștilor, Igor Dodon, afirma că este împotriva unui lockdown și spunea că va sugera colegilor săi din Parlament să evite un asemenea scenariu.

Prețul unei săptămâni de carantină, cu blocarea totală a economiei, ar putea costa Republica Moldova circa un miliard de lei săptămânal, estimează expertul în economie Veaceslav Ionița. Acesta consideră că, în timp ce trebuie să stopeze pandemie, însă bugetul va fi puternic afectat de restricții, Executivul este pus între ciocan și nicovală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button