/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Deputat al Platformei DA, despre instituirea stării de urgență: „Ar trebui să se pronunțe reprezentanții breslei medicale”

missing
13 martie 2021, ora 21:39

După ce șefa statului Maia Sandu a propus ca starea de urgență să fie instituită pentru două săptămâni, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a venit cu un comentariu. Alesul poporului este de părere că despre oportunitatea introducerii stării de urgență sub aspect anti-epidemiologic ar trebui să se pronunțe reprezentanții breslei medicale.

„Dar un lockdown total de minim două săptămâni, plus revenirea din acesta ar costa bugetul circa șase miliarde de lei. În plus, e nevoie de achitat populației și businessului compensații. Economiile cetățenilor și ale businessului după primul an de pandemie sunt epuizate. Evident, e nevoie de atragere a asistenței financiare externe și de rectificări semnificative ale bugetului. Acest lucru îl poate face doar un Guvern plenipotențiar”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a menționat că în perioada stării de urgență Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar, astfel, alegerile anticipate se amână în contextul situației pandemice și a necesității vaccinării masive a populației.

„Atunci eu nu înțeleg de ce criza pandemică fără precedent trebuie să fie administrată de un Guvern interimar răsuflat și de ce acesta împreună cu Parlamentul urmează să fie impuși să încalce Constituția în privința gestionării finanțelor publice și a semnării tratatelor internaționale. De dragul conjuncturii politice țara este împinsă pe o cale foarte-foarte periculoasă”, a scris alesul poporului.

Deputatul este de părere că în câteva zile Maia Sandu poate să încerce să rezolve problema investirii rapide a unui Guvern pro-european de coaliție, propus de Platforma DA. „Nu pierde nimic. Nu este votat – a eșuat a doua tentativă. Dar dacă trece, țara are de câștigat”, a menționat legislatorul.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că susține instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, precum a propus șefa statului Maia Sandu. Cu un comentariu a venit și liderul socialiștilor. Igor Dodon a spus că: „nu este de acord ca cetățenii și agenți economici să aibă de suferit de pe urma unui „lockdown” total”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram