Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2021

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie a fost votată de deputați

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie a fost votată de deputați

 Deputații au votat Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie în Republica Moldova.

Hotărârea respectivă, înaintată de președintele Grupului parlamentar ”PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, a fost aprobată, în ședința de astăzi a Legislativului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.  

În Declarație se arată că pandemia de COVID-19, declanșată în 2020 a afectat grav întreaga umanitate. Republica Moldova bate zilnic propriile recorduri la numărul de teste pozitive la Covid-19. Țara a pierdut peste 4 mii de oameni în acest an de pandemie. Criza pandemică în Republica Moldova este agravată de criza politică și situația economică fragilă a statului și a cetățenilor.

”Conștientizând gravitatea situației, Parlamentul Republicii Moldova se angajează  să acționeze, dincolo de poziții politice și promisiuni electorale, pentru a păstra societatea unită, solidară și pregătită să acționeze consolidat și în consens pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm”, se subliniază în Declarație.

Potrivit documentului, deputații se angajează să acționeze împreună, dincolo de pozițiile politice, ideologie sau simpatii reciproce, pentru a identifica și promova soluții pe mai multe domenii strategice. Astfel, cunt accentuate următoarele priorități: imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni; deblocarea asistenței externe; măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă; măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și a pensionarilor; creșterea capacităților sistemul medical și de educație; reluarea reformelor pe domeniile vitale cum este justiția, economia, administrația publică.

”Constatând necesitatea unui consens național pe durata crizei pandemice, declarăm armistițiu tuturor disputelor politice și ne angajăm să îndreptăm toate eforturile și capacitățile noastre pentru diminuarea efectelor catastrofale ale pandemiei prin asigurarea unei guvernări responsabile a țării”, se arată în Declarație.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus