image
Sursa foto: wikipedia.org

Spiridon Vangheli e în viață! Greceanâi cere sancțiuni pentru știri false, după ce chiar ea a anunțat decesul scriitorului

O dezinformare crasă a făcut val-vârtej în spațiul public, după ce președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a anunțat un minut de reculegere pentru Spriridon Vangheli în timp ce scriitorul este în viață și chiar se simte mai bine.

Speakerul Zinaida Greceanâi a anunțat minut de reculegere, iar peste câteva minute a spus că „s-a grăbit”, cerând secretariatului să mai verifice informația.

„Secretariatul, comisia, vă rog să verificați. Stimați colegi, ne-am grăbit. Să ne ierte Spiridon Vangheli și să ne bucure cu creațiile sale”, a spus Greceanâi, după care a cerut să fie sancționați cei care răspândesc știri false.

„Vă rog să fie sancționați, inclusiv cei din mass-media, care răspândesc știri false”, a spus Zinaida Greceanâi, deși anume anunțul făcut de ea din prezidiul Parlamentului a dus la răspândirea acestei știri false și a determinat deputații să păstreze un minute de reculegere.

Contactată de Jurnal, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Republican, Marina Zibliuc, ne-a spus că starea lui Spridon Vangheli este de gravitate medie, dar stabilă și că scriitorul a fost tranferat din secția reanimare în departamentul covid și că nu necesită respirație asistată.

Amintim că Spiridon Vangheli, în vârstă de 88 de ani, fost internat acum două săptămâni, fiind infectat cu virusul Covid.

Scriitorul Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Râşcani. Cărţile sale despre Guguţă au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în zeci de limbi şi editate în 70 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale. Lucrările sale sunt reprezentative pentru literatura pentru copii din întreaga lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: