Peste 7000 de solicitări, deservite de echipele de ambulanță în trei zile

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) anunță că doar în ultimele 72 de ore echipele AMU au deservit  7367 solicitări. După acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital 2747 pacienți, dintre care 298 copii au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.


Foto:

Astfel, în structura solicitărilor deservite, predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 2632 solicitări, inclusiv 822 (IRVA) urmate de, urgențele cardiovasculare – 1207 solicitări, inclusiv 15 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 781 solicitări, inclusiv 88 de accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul a 72 de ore la Serviciul de Urgență au parvenit 372 apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 11 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 13 persoane. Ulterior, echipele de asistență medicală urgentă au transportat opt pacienți la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești pentru îngrijiri medicale suplimentare.


Pub