Un moldovean a încercat să iasă din România cu peste 25 de mii de euro, fără să-i declare. Ce au mai găsit oamenii legii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei acţiuni specifice, desfăşurate pe raza localităţii de frontieră Scoposeni, au descoperit asupra unui bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, 25.350 de euro ascunşi în folie de aluminiu în buzunarul hanoracului şi sub o centură tip brâu.

Foto:

Cazul a avut loc pe data de 10 martie, în jurul orei 22.20. Oamenii legii au oprit în trafic un autocar marca Setra, înmatriculat în România, cu destinaţia Italia

.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanelor, poliţiştii a descoperit asupra individului în vârstă de 29 de ani, 15 pachete de rezerve cu tutun încălzit şi 25.350 de euro, în cupiuri de câte 50, 100 respectiv 200 de euro, ascunşi în folie de aluminiu, în buzunarul hanoracului şi sub o centură tip brâu.


Cu privire la cele constatate, individul a declarat că tutunul l-a achiziţionat pentru consum, iar suma de bani a obţinut-o din vânzarea unui autoturism.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii celor 15.350 de euro care depășeau plafonul legal admis de lege și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 6.000 de lei românești.


Pub