Parlamentul a votat conducerea Curții Supreme de Justiție. Despre cine este vorba

În cadrul ședinței de astăzi, deputații au votat pentru numirea în funcție a vicepreședinților la Curtea Supremă de Justiție.

Foto:

Conform deciziei, Tamara Chișca-Doneva va fi numită în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ, pe un termen de 4 ani.

Funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal, urmează să o exercite Nadejda Toma, timp de 4 ani.


Persoanele au fost selectate în urma desfășurării concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante la Curtea Supremă de Justiție.


Pe 28 iulie, CSM a selectat-o pe judecătoarea Tamara Chișca-Doneva la funcția vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil. Candidatura acesteia urmează urma să fie prezentată în Parlament.


Tamara Chișca-Doneva a fost numită în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție în 2003.


Tamara Chişcă-Doneva, Ala Cobăneanu, Tatiana Vieru, Sveatoslav Moldovan și Vera Macinskaia sunt judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) care au dispus, prin încheierea emisă la 20 iulie 2005, interzicerea efectuării şi înregistrării oricăror tranzacţii de înstrăinare a patrimoniului, inclusiv imobilul fostei S.A. „Gemeni”.


Nadejda Toma în 2014 este promovată la Curtea Supremă de Justiție, iar în 2018 este aleasă președintă a Colegiului disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii. La 22 februarie 2017, completul de judecători CSJ, din care făcea parte și Nadejda Toma, au menținut pedeapsa cu nouă ani de închisoare cu executare pe numele ex-premierului Vladimir Filat în dosarul de corupere pasivă și trafic de influență.


Pub