Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea publică a proiectului Strategiei de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău

   2398

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 13 martie 2021, ora 15:00, va avea loc prezentarea publică a proiectului Strategiei de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău. Evenimentul va fi transmis online prin intermediul platformei de conferințe ZOOM. https://undp.zoom.us/j/86743031909?pwd=M3NSVWVySk9ybzFXNDhpRmUrMEx0Zz09

Proiectul are drept scop dezvoltarea durabilă a municipiului Chișinău, prin îmbunătățirea mobilității urbane, a situației ecologice și a sănătății populației prin integrarea bicicletei și a altor tipuri de transport alternativ în sistemul general al infrastructurii de transport urban, ca mod de transport cu drepturi depline.

Creșterea numărului de cetățeni care preferă deplasarea prin oraș cu transportul alternativ a condus la necesitatea de a crea în scurt timp o infrastructură bine dezvoltată și confortabilă.

Procesul de pregătire a proiectului a fost public și au fost implicați, cetățeni activi, bicicliști și viitori utilizatori ai infrastructurii de profil.

Principalele rezultate așteptate după implementare Strategiei de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău, până în 2026 sunt:

1.      Crearea unei rețele de trasee pentru transport alternativ, cu o lungime totală de 200 km, care va lega toate sectoarele orașului Chișinău;

2.      Schimbarea atitudinii locuitorilor față de transportul alternativ;

3.      Creșterea ponderii transportului alternativ în raport cu ponderea totală de mișcări zilnice a tuturor tipurilor de transport până la 1%;

4.      Creșterea numărului de parcări cu pentru biciclete lângă instituții publice, instituții de învățământ, și centre de agrement.

Proiectul strategiei a fost elaborat de către asociația obștească ECOPRO în parteneriat UNDP Moldova, Green City Lab și Automobil Club din Moldova.

Documentul a fost suspus consultărilor publice în perioada: 26.02.2021- 11 martie 2021