Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

12 Mar. 2021 / 17:55

Imuno-tururi spre Rusia, unde doritorii pot să se vaccineze împotriva COVID-19

1.200 de euro, atât costă imunizarea cu vaccinul Sputnik V. O companie turistică de la noi oferă aşa-numite imuno-tururi spre Rusia, unde doritorii pot să se vaccineze împotriva COVID-19. Turiştii pot alege oraşul în care pleacă: Moscova ori Sankt Petersburg. Moldovenii pot achiziţiona un pachet turistic, care include două deplasări la un interval de 20 de zile, pentru a le putea fi administrată şi a doua doză de vaccin, informează Mesager.

„Sunt incluse în preţ patru bilete de avion, patru nopţi de cazare într-un hotel de patru stele, şase excursii, ghid, persoana care însoţeşte turistul individual pe toată perioada sejurului, patru transferuri de la aeroport până la hotel, patru transferuri până la spital, o consultaţie cu un academician din Rusia referitor la starea sănătăţii, un test COVID local. Totul este inclus în preţul de 1.200 de euro”, declară Ion Curmei, director agenţie de turism.

Înainte de plecare în Rusia, moldovenii vor trebui să facă un test COVID la noi în ţară, dar şi să completeze o anchetă medicală în care vor fi trecute toate maladiile de care suferă.

„Săptămâna viitoare pleacă deja primii turişti. Deci nu este un tur de grup, este un tur individual şi fiecare persoană primeşte servicii personalizate. Cineva are nevoie de un anumit tip de serviciu sau zice că vrea servicii low-cost şi atunci noi scădem din preţ, care începe de la 800 de euro. Şi atunci va fi într-un hotel mai ieftin sau la apartament”, mai spune Ion Curmei.

Oamenii cu care am vorbit spun însă că este o sumă exagerată şi speră că în curând vaccinul anti-COVID va fi disponibil pentru întreaga populaţie. 

Fostul preşedinte Igor Dodon se arată convins că vaccinul produs de Federaţia Rusă, Sputnik-V, va fi disponibil în scurt timp şi în Republica Moldova.

„S-a avansat destul de mult în discuţiile dintre conducerea Republicii Moldova şi conducerea Federaţiei Ruse, când şi câte vaccinuri. Eu cred că va fi anunţat în timpul apropiat, dar vă aduc aminte că vaccinul a fost înregistrat doar acum două săptămâni şi de aceea durează procedura”, a menţionat Igor Dodon.

Până în prezent, vaccinul rusesc Sputnik V a fost autorizat în 37 de ţări, inclusiv în Republica Moldova.

Comentarii