09:57:52 25.04.2024
Stiri

Dodon pomeneşte tot mai des de SUSPENDAREA Maiei Sandu, dar fără organizarea unui referendum. „Soluţiile juridice” găsite de socialist pentru depăşirea crizei politice

Actualitate 12.03.2021 08:59 Vizualizări2697 Autor: Ziarul National
Dodon pomeneşte tot mai des de SUSPENDAREA Maiei Sandu, dar fără organizarea unui referendum. „Soluţiile juridice” găsite de socialist pentru depăşirea crizei politice


Socialistul Igor Dodon susţine că a identificat mai multe „soluţii juridice” pentru depăşirea crizei politice din R. Moldova, iar printre acestea s-ar număra și suspendarea din funcție a președintei Maiei Sandu.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a explicat ce presupune soluționarea juridică a crizei politice, propusă de socialiști.

„Poate fi modificată Constituția cu 67 de voturi în Parlament. Altă soluție este suspendarea președintelui, tot cu 67 de voturi. O altă soluție ar fi interpretarea Constituției de Curtea Constituțională sau implicarea Comisiei de la Veneția. O să începem rând pe rând să le lansăm ca să găsim soluția juridică”, a declarat ieri-seara Igor Dodon, în cadrul unei intervenţii la Prime TV.

În acelaşi timp, Igor Dodon spune că nu susține ideea organizării unui referendum pentru demiterea şefului statului, deoarece acest exerciţiu presupune costuri mari.

Acesta a mai adăugat că nu ar împărtăşi nici varianta suspendării preşedintelui, pentru că dânsul a trecut prin aşa ceva, fiind suspendat de către democrați de cinci ori pe durata mandatului său.

„Eu am trecut prin astfel de experiență pentru încălcări mai mici. Comisia de la Veneția a decis atunci că este o încălcare a Constituției”, a conchis Dodon.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md