08:49:09 19.04.2024
Stiri

Ilan Șor îndeamnă deputații din R. Moldova să ceară urgent ajutor Israelului în lupta cu COVID-19

Actualitate 12.03.2021 10:54 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
Ilan Șor îndeamnă deputații din R. Moldova să ceară urgent ajutor Israelului în lupta cu COVID-19


Președintele Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a lansat un apel în care îndeamnă Platforma „Pentru Moldova”, structură din care face parte și formațiunea pe care o conduce, să se adreseze de urgență statului Israel, pentru a ajuta R. Moldova în lupta cu pandemia de coronavirus. Șor a subliniat faptul că anume Israel a înregistrat cea mai eficientă campanie de vaccinare a populației și care, practic, a învins pandemia. În context, Ilan Șor critică autoritățile de la Chișinău că nu fac suficient nici pe plan intern, nici pe plan extern pentru a salva viețile oamenilor.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor susține că autoritățile din R. Moldova nu întreprind nimic în lupta cu pandemia de coronavirus, iar oamenii mor. „Nu luptați cu pandemia, ci sunteți duși de val. Problema constă în faptul că înfrângerea voastră înseamnă o creștere fulminantă de persoane infectate și decese. Inactivitatea voastră este criminală, deoarece provoacă boală și moarte”, a menționat Ilan Șor.

Deputatul a menționat că autoritățile nu fac nimic nici pe plan extern, pentru a obține sprijin în lupta cu pandemia. În acest context, el dă exemplul Israelului, stat care a reușit să vaccineze aproape întreaga populație, iar restricțiile au fost parțial eliminate.

Ilan Șor s-a arătat convins că Israelul ar putea ajuta R. Moldova, deoarece acest stat a fost mereu prietenos față de țara noastră, inclusiv datorită faptului că mai multe persoane originare de la noi ocupă funcții importante în Israel, atât în politică, cât și în business. În plus, mulți cetățeni moldoveni muncesc în Israel.

„La prima vedere, având în mâini astfel de informații, R. Moldova demult ar fi trebuit să ceară ajutor. Dacă de acest lucru nu se ocupă așa-zisul președinte și guvernul, în îndemn pe colegii mei din Platforma „Pentru Moldova” să solicite imediat Knessetului – Parlamentul Statului Israel ajutor de urgență în lupta cu COVID-19, ca urmare a înrăutățirii bruște a situației epidemiologice în Moldova. Este exact acea situație când întârzierea este mortală”, a declarat Ilan Șor.

Deputatul Ilan Șor a mai accentuat că R. Moldova trebuie să ceară sprijin nu din partea țărilor care fac jocuri geopolitice, dar de la statul care a demonstrat cea mai eficientă luptă cu pandemia și care, practic, a învins-o.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md