22:13:34 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Un deputat propune instituirea CENTRELOR COMUNE de vaccinare la frontiera moldo-română: „Asta e soluția… România, din solidaritate identitară, nu o să ne lase să zdohnim, așa cum vreți voi…”

Actualitate 12.03.2021 16:08 Vizualizări3267 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un deputat propune instituirea CENTRELOR COMUNE de vaccinare la frontiera moldo-română: „Asta e soluția… România, din solidaritate identitară, nu o să ne lase să zdohnim, așa cum vreți voi…”


Singura șansă ca R. Moldova să depășească pandemia este să ceară României ajutor în vaccinarea populației. Astfel, în zona de frontieră ar trebui să fie create centre comune de vaccinare a cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, a propus astăzi deputatul și liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.

Potrivit lui Țîcu, oricâte eforturi ar face Chișinăul pentru depășirea crizei pandemice, situația nu se va redresa fără intervenția României.

„Fără intervenția României, noi nu o să ieșim din această situație. Puteți adopta ce legi doriți, dar oricum nu o să se rezolve problema. Problema poate fi rezolvată dacă împreună, printr-o decizie a Parlamentului și a acestui guvern cu handicap, să facem un apel către instituțiile statului român, către Parlamentul și Guvernul de la București cu privire la setarea unui plan comun de depășire a pandemiei”, a declarat astăzi Țîcu în plenul Legislativului.

Liderul PUN a precizat că vaccinarea e calea cea mai rapidă și imediată de a opri pandemia.

„Anume aici trebuie să ne concentrăm resursele. Cetățenii nu au așteptat să vă codiți voi… Zeci de mii de cetățeni moldoveni cu cetățenie română deja s-au vaccinat ori stau în rând să se vaccineze în România. Oricum în această direcție merg lucrurile.

Deci, facem un apel comun și instituim un centru comun de vaccinare în zonele de frontieră Iași, Galați, Ungheni, sub conducerea instituțiilor românești și europene. Asta e soluția pe care o avem. Asta va fi o dovadă de maturitate din partea tuturor, pentru că oricum la asta o să ajungeți. O să vă duceți și o să vă rugați la statul român să ne dea excesul de vaccinuri și, în cele din urmă, din solidaritate identitară nu o să ne lase să zdohnim așa cum vreți voi”, a conchis Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md