12:53:17 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Sportivii OLIMPICI și antrenorii lor primesc deja BURSE LUNARE, oferite de Loteria Națională. Aceștia se gândesc la MEDALII: „Este un stimulent enorm”

Actualitate 12.03.2021 17:35 Vizualizări4304 Autor: Ziarul National
VIDEO // Sportivii OLIMPICI și antrenorii lor primesc deja BURSE LUNARE, oferite de Loteria Națională. Aceștia se gândesc la MEDALII: „Este un stimulent enorm”


Sportivii moldoveni, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sunt în plin proces de pregătire pentru evenimentul care va începe în iulie 2021. O contribuție importantă aici revine partenerului privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, care oferă suport financiar sportivilor și antrenorilor. Printre beneficiari sunt și Alexandra Mîrca, atletă care va concura la olimpiadă la tir cu arcul și antrenoarea ei, Irina Cecanova.

„Eu primesc lunar câte opt mii de lei sub forma de ajutor din partea Loteriei Naționale. Desigur că acești bani îmi sunt de mare ajutor la antrenamente, pentru alimentație specială suplimentară. În plus, am un copil mic și care rămâne cu mama sau cu bona. Așa că este un ajutor imens. Mulțumesc. Trăim într-o țară în care dacă vrei să obții ceva, trebuie să investești mult. Și sportivii uneori nu au așa posibilități. Și când există așa un ajutor din afară, este un mare plus pentru pregătire”, spune Alexandra Mîrca.

Antrenoarea Alexandrei, Irina Cecanova, este convinsă că suportul oferit de Loteria Națională este un ajutor substanțial mai ales în condițiile pandemiei de COVID-19.

„Pentru prima dată se oferă așa ajutor, este organizată susținerea olimpicilor. Este foarte important pentru că și pandemia a adus schimbări în procesul de antrenamente, în pregătire pentru orice sportiv, mai ales din așa țări cum e a noastră și nu suntem cea mai bogată țară din Europa, susținerea sportivilor este foarte importantă ca să fie siguri de ziua de mâine. Ei înțeleg că primesc această bursă, care va fi lunară. În acest mod, păstrăm tinerii în sport, îi ținem în țară”, a subliniat antrenoarea.

Pentru olimpicii moldoveni, o motivație în plus la antrenamente sunt și sumele anunțate de Loteria Națională pentru medaliile cucerite la Tokyo. „Să dea Domnul ca să avem sportivi care vor putea obține premiile pe care Loteria Națională le-a anunțat – un milion pentru primul loc, 500 de mii pentru al doilea loc 250 de mii de lei pentru locul trei”, mai spune Irina Cecanova.

De aceeași părere este și sportiva calificată la olimpiadă. „Este un stimulent enorm ca să obțin medalia și așa o remunerare. Ne dă mai multe puteri și dorință. Atunci când știi că vei fi premiată, vrei să muncești mai mult”, a menționat Alexandra Mîrca.

Amintim că partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive oferă Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) 1,2 milioane de lei pentru susținerea financiară a sportivilor calificați la olimpiadă, a celor cu șanse mari de calificare, dar și a antrenorilor. Suplimentar, partenerul CNOS a anunțat că va oferi 1 milion de lei pentru fiecare medalie de aur, 500 de mii de lei pentru medalii de argint și 250 de mii de lei pentru medaliile de bronz. Vor fi premiați și sportivii moldoveni care se vor califica pe locurile 4-10 la Tokyo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md