(video) Compania Renault şi-a schimbat logoul

De la începutul anului curent acesta este al patrulea rebranding din industria auto. Logourile, dar şi sloganurile, şi le-au schimbat KIA, General Motors și Peugeot, iar acum, mai nou, şi Renault şi l-a actualizat.

De fapt, această emblemă a fost scoasă în evidenţă încă în luna ianuarie pe conceptul Renault 5. Conform companiei, feedback-ul pozitiv din partea publicului în privința logoului de pe prototip a convins conducerea Renault să aprobe oficial noul logo.

https://www.youtube.com/watch?v=CbXWbp0QBT4

Diamantul-simbol a fost păstrat, însă, în urma tendinței modei, grafica tridimensională, la care Renault a aderat acum aproape 30 de ani, a făcut loc unui design monocrom plat. Aproape același logo avea producătorul, inclusiv pe maşini, în anii ’70 și ’80.

S-a anunțat oficial că procesul de rebranding a fost condus de către designerul Gilles Vidal, care s-a alăturat echipei Renault abia în toamna anului trecut, în timp ce dezvoltarea logoului actualizat a fost realizată din 2019.

“Diamantul este una dintre cele mai recunoscute forme din lume și din lumea automobilului. Este o formă geometrică simplă, cu o identitate puternică. Provocarea a fost de a reînnoi această formă, oferindu-i sens şi noi valori contemporane pentru a proiecta marca în viitor”.

Compania Renault există din anul 1899, iar noul logo este al nouălea din istorie, deși diamantul a fost folosit pentru prima dată abia în 1925.

Pe site-urile web și în materialele promoționale ale mărcii, un nou logo va apărea în viitorul apropiat. Dar acesta nu va fi folosit pe mașini și de către dealeri până în 2022. O tranziție completă la sigla bidimensională va avea loc în 2024, după o actualizare sistematică a liniei de modele.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/