/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Condiții de lux în izolatorul Inspectoratului de Poliție din Anenii Noi

missing
12 martie 2021, ora 22:42

Condiții de lux în izolatorul Inspectoratului de Poliție din Anenii Noi. Persoanele care vor ajunge acolo pe un termen de 72 de ore, nu vor duce lipsă de nimic, în afară de… libertate. Fiecare celulă are bloc sanitar, cameră de supraveghere video și buton de alarmă. Pe paturi sunt așternute cerșafuri noi, iar saltelele sunt antiincendiare. Izolatorul a fost renovat din bani europeni și a costat în jur de 4 milioane de lei.

Izolatorul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi dispune de 8 celule de detenție provizorie, care au capacitatea de a adăposti 16 deținuți, pe un termen de 72 de ore.

Toate celulele sunt dotate cu blocuri sanitare, în jur totul este de metal, chiar și paturile. Cerșafurile sunt noi, iar saltele antiincendiare, totodată muchiile de la pereți au fost rotungite, pentru a evita traumele. Fiecare celulă are și buton de alarmă, prin care se poate face legătura cu polițiștii.
Izolatorul a fost renovat pe bani europeni și a costat în jur de 4 milioane de lei.

ROZALIA MATEI, ȘEFA DETENȚIE ȘI ESCORTĂ: „A fost supus renovării, în conformitate cu strategia de dezvoltare a poliției și, inclusiv, în conformitate cu cerințele internaționale în contextul realizării obiectivului cel mai principal și asta constă în respectarea drepturilor și libertăților persoanelor, care se află în custodia poliției.”

Lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri, iar în scurt timp, izolatorul va începe să activeze.

În țara noastră, sunt 32 de izolatoare de detenție provizorie, 15 dintre care sunt renovate. Următorul izolator care urmează să fie renovat este cel de la Inspectoratul de Poliție Criuleni. Republica Moldova a fost condamnată în repetate rânduri, la CEDO, pentru condițiile inumane din închisorile din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram