/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Detalii despre alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Bărbatul care a alertat oamenii legii, căutat

missing
11 martie 2021, ora 23:55

Alertă cu bombă, la Judecătoria sectorului Buiucani din Capitală! Toate persoanele care se aflau în clădire au fost evacuate, iar zona – încercuită, după ce un bărbat a sunat la 112, în jurul orei 10 dimineața, și a anunțat că, în incinta Judecătorii Chișinău cu sediul la Buiucani, se află un obiect explozibil. În urma verificării, în clădire, nu au fost găsite obiecte suspecte și nici explozibile. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

Poliția capitalei a fost pusă din nou pe jar, în această dimineață. Totul, după ce un necunoscut a anunțat că sediul Judecătoriei Chișinău din sectorul Buiucani ar fi minat. Specialiștii de la Bombteh au intervenit de urgență, iar persoanele din interior au fost evacuate. Din cauza alertei, au fost amânate mai multe ședințe de judecată.

Acest bărbat spune că a așteptat o lună și jumătate ședința, care urma să aibă loc, azi, la ora 12, și acum habar nu are, pentru cât timp va mai fi amânată. Acum, oamenii legii caută bărbatul care a sunat și a alertat Poliția.

În jurul orei 10, o persoană necunoscută a sunat la 112 și a anunțat că sediul Judecătoriei este minat. Imediat, aici au venit geniștii, pompierii și o ambulanță. Angajații au fost evacuați, iar zona – încercuită. Unul dintre angajații din serviciul pază al Judecătoriei spune că nu este pentru prima dată, când se întâmplă asemenea cazuri.

Potrivit Poliției Capitalei, alerta cu bombă a fost una falsă. O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat în jur de 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge și până la 100 de mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap, pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 49 de mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram