Ultima oră! CC a declarat neconstituționale modificările la legea cu privire la activitatea farmaceutică

Curtea Constituțională a decis că modificările la legea cu privire la activitatea farmaceutică sunt neconstituționale. 

Foto:

„Se declară neconstituționale legea cu numărul 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative și legea numărul 240 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative”, a declarat Manole. 

Autorii sesizărilor, Liviu Vovc, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza, Igor Vremea și Dan Perciun au contestat Legea nr. 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative și Legea nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative. Legile menționate reglementează: a) farmaciile cu circuit deschis amplasate în unități mobile; b) livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severă; c) instituirea Catalogului de prețuri la medicamente compensate; d) modificarea metodologiei de calculare a prețului; e) implementarea sistemului național de prescriere electronică a medicamentelor; f) instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor.

Parlamentul a votat pe 16 decembrie, cu majoritate de voturi, în lectură finală, două proiecte de lege. Printre acestea se numără și proiectul cu privire la activitatea farmaciilor mobile, o inițiativă elaborată și promovată încă în vara acestui an de către Partidul „Șor”.l de prescriere electronică a medicamentelor; f) instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor.


Pub