image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

PSRM insistă cu Durleșteanu și anunță „mai multe acțiuni juridice care să depășească blocajul din partea Maiei Sandu”

Socialiștii anunță „inițierea mai multor acțiuni juridice care să depășească blocajul din partea președintelui țării și să determine instituția prezidențială să respecte hotărârile Curții Constituționale”.

„Executivul Politic al PSRM a decis astăzi să dea mandat deplin fracțiunii parlamentare a partidului pentru a trece la acțiuni care să ajute la depășirea crizei sanitare pe care o traversăm. Deputații socialiști vor intensifica zilele următoare comunicarea cu fracțiunile din Parlament pentru a găsi o soluție politică eficientă care să asigure o bună gestionare a crizei pandemice. Deja s-au făcut progrese considerabile în dialogul avut până acum cu partidele și avem certitudinea că se poate găsi compromisul politic necesar pentru a sprijini instalarea unui guvern funcțional, care să scoată țara din această criză”, a declarat Igor Dodon, după ședința Executivului politic al PSRM, convocată în această dimineață.

Totodată, Dodon anunță că „PSRM rămâne ferm pe poziția de a susține un guvern în frunte cu dna Mariana Durleșteanu și că va iniția noi acțiuni zilele următoare pentru a asigura desemnarea candidatului la funcția de prim ministru.

PSRM va iniția mai multe acțiuni juridice care să depășească blocajul din partea președintelui țării, să readucă procesele politice în câmpul Constituțional și să determine instituția prezidențială să respecte hotărârile Curții Constituționale. Printre aceste acțiuni vor fi inițierea unor proceduri prevăzute de Constituția țării, adresări la Curtea Constituțională, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția”, mai spune Dodon.

DECIZIILE EXECUTIVULUI POLITIC AL PSRM Executivul politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a... Posted by Igor Dodon on Thursday, 11 March 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: