image
Sursa foto: nbc-2.com

Agenţia Europeană a Medicamentului dă undă verde vaccinului împotriva Covid-19 Johnson & Johnson, al patrulea în UE

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat joi vaccinul împotriva Covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson devine astfel al patrulea vaccin - după vaccinurile Pfizer/BioNTechn, Moderna şi AstraZeneca - care obţine undă verde în Europa.

Potrivit unor studii, acest vaccin ar antrena puţine efecte secundare şi are avantajjul că a fost conceput după apariţia unor noi variante ale noului coronavirus, scrie News.ro.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

Rezultatele unui studiu clinic care a implicat peste 44 de mii persoane din Statele Unite, Africa de Sud și țările din America Latină au constatat că vaccinul a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 18 ani. Jumătate au primit o singură doză de vaccin și jumătate au primit placebo.

Studiul a arătat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19 după 2 săptămâni de la administrare la persoanele care au primit vaccinul (116 cazuri din 19.630 persoane) comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo (348 din 19.691 persoane).

”Aceasta înseamnă că vaccinul a avut o eficacitate de 67%”, precizează EMA. Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea în braț, cefaleea, dureri musculare și senzația de greață.

Noutăţile partenerilor

comentarii: