image
Sursa foto: observatorul.ro

Motivul pentru care șoferul unui microbuz de pe ruta Chişinău-Suceava a primit interdicţie de a intra 5 ani în România

Şoferul unui microbuz care efectua curse regulate între Chişinău şi Suceava a fost amendat şi a primit interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de cinci ani, după ce în mijlocul de transport au fost descoperite 1.250 de pachete de ţigări de contrabandă, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 34 de ani este cetăţean moldovean şi s-a prezentat, miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca la volanul microbuzului cu pasageri, cu scopul de a intra în România.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova", se precizează în comunicatul ITPF.

Autorităţile române au luat măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări descoperite, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei. Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: