image
Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele Tanzaniei, în stare gravă cu COVID: A bagatelizat boala și importanţa măştii în repetate rânduri

Preşedintele Tanzaniei ar fi grav bolnav într-un spital din Kenya, după ce a contractat coronavirus, a cărui ameninţare a banalizat-o în repetate rânduri. John Magufuli nu a fost văzut de aproape două săptămâni, absenţa sa fiind neobişnuită, în condițiile în care apărea la televiziunea de stat de mai multe ori pe săptămână.

Informația privind starea de sănătate a președintelui Tanzaniei a fost lansată de un lider al opoziţiei, citând surse cu cunoştinţe despre caz. Afirmaţiile nu au fost verificate independent, relatează Mediafax citând The Guardian.

Un alt politician a declarat pentru Associated Press că a vorbit cu oameni apropiaţi preşedintelui care au spus că este grav bolnav şi internat. Politicianul a cerut să rămână anonim de teama unei reacţii adverse a regimului represiv al Tanzaniei.

John Magufuli a negat în repetate rânduri că boala provocată de noul coronavirus, COVID-19, se răspândeşte în ţara est-africană şi a susţinut fără dovezi că vaccinurile sunt periculoase, sugerând în schimb că oamenii se roagă şi inhalează aburul din plante.

În ciuda numeroaselor solicitări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tanzania nu a publicat nicio statistică privind cazurile din luna mai, când a înregistrat 509 de infecţii. Nu există un program de testare cunoscut şi oficialilor din domeniul sănătăţii li s-a interzis să menţioneze virusul, scrie digi24.ro.

Ziarul principal din Kenya, Nation, a raportat miercuri că un lider african a fost internat într-un spital din Nairobi, citând surse guvernamentale anonime. Un purtător de cuvânt al guvernului kenyan a declarat pentru Associated Press că nu ştie că John Magafuli se află în Kenya.

Noutăţile partenerilor

comentarii: