Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Peste 100 000 de…

România: Peste 100 000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri în țară

Foto: Digi 24

Peste 100 000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri, 12 martie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din România, transportul, terestru, fiind asigurat de firma producătoare, transmite Digi 24.

„106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată într-un comunicat de presă.

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021 în România.

În România, vaccinul Moderna, care folosește aceeași tehnologie ARN mesager ca și vaccinul de la Pfizer, este administrat din 4 februarie 2021, dar au venit mai puține doze decât celelalte două vaccinuri folosite. Până acum, 31.204 persoane au fost vaccinate cu prima doză din vaccinul Moderna și 47.408 au primit deja și rapelul, care se face la patru săptămâni.

Potrivit sursei citate, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat miercuri deschiderea a 73 de noi cabinete pentru programare în vederea imunizării cu vaccinul Moderna. Vaccinarea la noile centre va începe pe 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. În total, în aceste cabinete se vor putea vaccina zilnic peste 4.300 de persoane, potrivit unui comunicat CNCAV.

„Referitor la dozele de vaccin care o să sosească în perioada următoare, până la finalul lunii martie (…) avem un total de peste 2,6 milioane de doze de vaccin. O să menţionez doar totalul pentru fiecare tip de vaccin. Astfel, pentru vaccinul produs de către BioNTech-Pfizer – 1.112.000, pentru cel produs de Moderna – 268.000 şi pentru cel produs de AstraZeneca – 1.300.000 de doze. Pentru luna martie”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.